2011-10-10

Coca peak. пик Кока.





Simone has called in the evening when twilight behind a window got denser, but yet have not hidden blackness a pink sunset veil over Albino village. Only the dark blue pastel потеками concealed horizon, and over church spikes the first stars began to arise.

- How are you doing?

- Normally, - I have carelessly thrown. - Today climbed Presolana…

- By which route?

- By the classic, the most simple way. But, on the highest point.

- Perfectly! And is still pizzo di Coca with difference in two thousand meters of altitude, - in tone of mine negligence was noticed Italianer. – It’s over Valbandione rises.

Hardly he has dumped a call as I have rushed to the computer. Simone knew, than on me to hook - in fifteen minutes I had card and not clear bastings as well as where to rise. The Coca peak in height of 3050 meters locate over a valley of mounting skiing resorts. And judging by notes of any American, on its slope was Coca refuge where it was possible to rise on a convenient track. Next day to ascent on top.

In five o’clock mornings I was standing. Improbably kind words and pleading intonation spoke Olga to look through a dream on passenger sitting, has laid her into the car, and has jumped for a wheel. In valleys it was dark. And the people only started to leave for work. Therefore, we have flown to settlement quickly enough. Only opposite stream of cars gradually amplified, filling road light of headlights.

The track was behind a village fence, and we have vigorously risen on it to the top border of wood. Here a bastion of the unapproachable lock of the feudal lord among unapproachable tops the three-levels small house rose. It was the hotel, or a mountain shelter, as we are talking. From here alone I have quickly reached lake at mountain bottom.

- Where are you? - Simone has called on phone.

- As you have told, I try to climb Coca peak!

- Perfectly! I switch on the my helicopter now. Wait, soon I will over top!

Much to our regret, ascensions me it has not turned out. Because it was necessary to know an artful design of local tracks. And I rushed by the way of two old men, that went on a talus to the north. Already before a saddle in a crest I have overtaken them, and they have told, that required me the way to top should be begun from lake to the right - on the northeast. There the track is, and it is not dangerous to the higher point.

Simone has arrived, has turned round and round on smart helicopter around a top bastion, and has dashed away on the West. Vainly I tried to wave to him by hands from that place where was. On a crest I have risen only to a mark of 2700 meters where has been stopped by rocky bastion Denta di Coca. But all the same, very good training - from height of 915 meters where the parking for cars settled down has turned out.


Olga waited for me just near lake. The sun shone, we have got edibles. The water smooth surface reflected greens of a grass and light stains of the snow which have remained on slopes after winter. Dark bastions of Presolana in the distance rose, and was unbelievable, that several days ago we there were. But on descent in a wood zone some allotments of a blackberry which we with pleasure have torn off, eat a lot from a paunch have got to us. So lips and tongs became violet from colour of berries.

On a return way to us the fellow from Milan has met. He has appeared for the first time in mountains, and with delight asked on abrupt slopes, top К2 and trainings for mountaineering. In the answer has told, that bakes a pizza. And for half-day of work has time to make many pieces … here he named such terrible figure, that I am afraid of it here to result - that me have not made a fun. But who knows! If to judge on the majority of my local friends working capacity of inhabitants of northern Italy does not know repartition.

-------------------------------------------

-------------------------------------------

Симоне позвонил вечером, когда сумерки за окном густели, но еще не скрыли чернотой розовую закатную пелену над Альбино. Только синяя пастель потеками скрадывала горизонт, и над церковными шпилями стали нарождаться первые звезды.

- Как дела?

- Нормально, - небрежно бросил я. – Сегодня лазили на Презолану…

- По какому маршруту?

- По классике, самый простой путь. Зато, на самую высокую точку.

- Отлично! А есть еще пицо ди Кока с перепадом в две тысячи метров от подножия, - в тон моей небрежность заметил итальянец. – Над Вальбальдионе поднимается.

Едва он сбросил звонок, как я ринулся к компьютеру. Симоне знал, чем меня зацепить – через пятнадцать минут у меня была карта и непонятные наметки, как и куда подниматься. Пик Кока высотой 3050 метров располагался над долиной горнолыжных курортов. А судя по заметкам какого-то американца, на его склоне находился рефьюдж Кока, куда можно было подняться по удобной тропе. Чтобы на следующий день сходить на вершину.

В пять утра я был на ногах. Невероятно добрыми словами и просительной интонацией уговорил Ольгу досмотреть сон на пассажирском сидении, уложил ее в машину, а сам прыгнул за руль. В долинах было темно. И народ лишь начинал выезжать на работу. Поэтому, мы промчались до поселка довольно быстро. Лишь встречный поток машин постепенно усиливался, заполняя дорогу светом фар.

Тропа нашлась за околицей, и мы бодро поднялись по ней до верхней границы леса. Здесь бастионом неприступного замка феодала среди неприступных же вершин высился трехэтажный домик. Это была гостиница, или горный приют, по-нашему. Отсюда в одиночку я быстро добежал до озера у подножия горы.

- Ты где? – позвонил на телефон Симоне.

- Как ты рассказал, пытаюсь залезть на пик Кока!

- Отлично! Я сейчас завожу вертолет. Жди, скоро буду над вершиной!

К большому сожалению, восхождения у меня не получилось. Потому что надо было знать хитросплетение местных троп. А я ломанулся вслед за двумя дедуханами, что брели по осыпи на север. Уже перед седловиной в гребне я их обогнал, и они поведали, что искомый мною путь к вершине надо было начинать от озера вправо – на северо-восток. Там, де, и тропа есть, и не опасно до высшей точки.

Симоне прилетел, покружился на своем шикарном геликоптере вокруг бастиона вершины, и умчался на запад. Тщетно я пытался махать ему руками с того места, где находился. По гребню я поднялся только до отметки 2750 метров, где был остановлен крутым скальным бастионом Дента ди Кока. Но все равно, получилась очень хорошая тренировка – от высоты 915 метров, где располагалась парковка для машин.


Ольга ждала меня возле озера. Светило солнышко, мы достали съестные припасы. Водная гладь отражала зелень травы и светлые пятна снега, оставшегося на склонах после зимы. Вдалеке высились темные бастионы Презоланы, и не верилось, что несколько дней назад мы там были. Зато на спуске в лесной зоне нам попались несколько делянок ежевики, которые мы с удовольствием оборвали, налопались от пуза. Так что губы и языки стали фиолетовыми от цвета ягод.

На обратном пути нам повстречался паренек из Милана. Он впервые оказался в горах, и с восторгом расспрашивал о крутых склонах, вершине К2 и тренировках для альпинизма. В ответ рассказал, что печет пиццу. И за полдня работы успевает сделать очень много штук… тут он назвал такую страшную цифру, что я опасаюсь ее здесь приводить – дабы меня не подняли на смех. Но кто знает! Если судить по большинству из моих здешних друзей, то работоспособность жителей северной Италии не знает передела.